friends2008
ازيك ... بص من الاخر كده لو مسجل فى المنتدى خش وبطل تبقى زائر كتير ولو مش مسجل حاول تسجل يا خفيف بس لو انت مش علوم عين شمس يبقى تفكك مننا احسن

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

friends2008
ازيك ... بص من الاخر كده لو مسجل فى المنتدى خش وبطل تبقى زائر كتير ولو مش مسجل حاول تسجل يا خفيف بس لو انت مش علوم عين شمس يبقى تفكك مننا احسن
friends2008
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كفتة الفراخ

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف sway الخميس نوفمبر 06, 2008 12:50 pm

(بسم الله الرحمن الرحيم)


طريقة عمل كفتة الفراخ:----
-----------------------

المقادير:-
------
- 1/2 كيلو دجاج مفروم ناعم
- بقدونس وممكن كزبرة خضراء مغسولين ومصفيين من الماء + القليل من النعناع
- بيضة
- ملح +فلفل اسود +بهارات مشكلة ( بهارات دجاج ان وجدت )
- بصلة
- فلفلة خضراء حارة مشيول بذرها
- 3 فص ثوم
- بقسماط
- زيت غزير للقلي



الطريقة:-
------
تفرم اللحمة مع البقدونس والنعناع والفلفل الاخضروالثوم والبهارات وتضاف البيضة والملح والقليل من زيت الذرة
شكليها اصابع ثم غلفيها بالبقسماط من كل الجهات وادخليها الفريزر حوالي 1/2 ساعة
اخرجيها من الفريزر واقليها بزيت حامي وغزير وثم بعد قليل هدي النار عليها إلى أن تتحمر و أقلبيها
ضعيها على ورق نشاف ورصيها في طبق التقديم وقدميها مع بطاطس ولبن زبادي بالخيار.
sway
sway
The top member
The top member

ذكر
Instant Message : سرحان دايماً
عدد الرسائل : 2796
تاريخ الميلاد : 12/08/1987
العمر : 36
نقاط نقاط : 5753
النجوميه النجوميه : 1
الاسم : باسم على فوزى
القسم : microbiology-chemistry
تاريخ التسجيل : 02/11/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty رد: كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف sway الخميس نوفمبر 06, 2008 12:54 pm

يلا مستنى الردود ومان لازم ادوق منها اللى يعملها يبعتلى حتة بالmail .
thank u thank u thank u
sway
sway
The top member
The top member

ذكر
Instant Message : سرحان دايماً
عدد الرسائل : 2796
تاريخ الميلاد : 12/08/1987
العمر : 36
نقاط نقاط : 5753
النجوميه النجوميه : 1
الاسم : باسم على فوزى
القسم : microbiology-chemistry
تاريخ التسجيل : 02/11/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty رد: كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف همسه الخميس نوفمبر 06, 2008 3:20 pm

شكلها هيبقى طعمها حلوووووووووو
شكرا يا باسم
همسه
همسه
عضو ذهبي
عضو ذهبي

انثى
عدد الرسائل : 874
تاريخ الميلاد : 01/04/1987
العمر : 37
نقاط نقاط : 5928
النجوميه النجوميه : 3
الاسم : رضوى
القسم : نبات كيمياء
موضوعاتى المفضلة : 1-اللحظات الأخيره فى حياه الرسول صلى الله عليه وسلم تبكيك ولو قلبك حجر
2-رساله الى من جرح احساسى
3-لاتندم على حب عشته
4-سر إختفاء اعضاء المنتدى


اوسمة : صاحبة تانى افضل موضوع
كفتة الفراخ 210
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty رد: كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف sway الخميس نوفمبر 06, 2008 3:34 pm

العفو أنتى تأمرى. يارب تكون عجبتك يا همسه thank u
sway
sway
The top member
The top member

ذكر
Instant Message : سرحان دايماً
عدد الرسائل : 2796
تاريخ الميلاد : 12/08/1987
العمر : 36
نقاط نقاط : 5753
النجوميه النجوميه : 1
الاسم : باسم على فوزى
القسم : microbiology-chemistry
تاريخ التسجيل : 02/11/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty رد: كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف أنا مش أنانية الأربعاء نوفمبر 12, 2008 12:08 pm

والله شكلها لذيذة قوى قوى ...وخد منى الوصفة دى

أبو شوارب

المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
سباكيتي
بصلة واحدة
ثوم
معجون طماطة
2 كوب ماء أو أكثر حسب الرغبة
بهارات
بقسماط مطحون
ملح


الطريقة
1- نقوم بتحضير عجينة الكباب وذلك بعجن اللحم مع الكعك المطحون والبهارات والملح.
2- ثم نقوم بأخذ 4 عيدان سباكيتي ونكسره إلى نصفين ونأخذ من عجينة الكباب ونقوم برصها على السباكيتي وهكذا حتى تخلص العجينة.أو حسب الرغبة والكمية.

3- نصفيها.
4- نقوم بتحضير الصلصة الحمراء وذلك بوضع البصل المفروم علي النار ثم نضيف المعجون (2 ملعقة) و الماء والثوم (فص واحد) وقليل من البهارات ونتركها على النار إلى أن تغلي.
5-تصب الصلصة فوق السباكيتي وتوضع في الفرن إلى أن تنضج وألف عافية.

وكفاية اسمها




]
أنا مش أنانية
أنا مش أنانية
بدأ ينشط
بدأ ينشط

انثى
Instant Message : بمب
عدد الرسائل : 111
تاريخ الميلاد : 13/04/1986
العمر : 38
نقاط نقاط : 5690
النجوميه النجوميه : 0
القسم : نبات-كيمياء
تاريخ التسجيل : 18/10/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كفتة الفراخ Empty رد: كفتة الفراخ

مُساهمة من طرف sway الجمعة نوفمبر 14, 2008 6:32 pm

تصدقى هجرب أعملها و أشوف كده بتعرفى توصفى ولا لأ thank u
sway
sway
The top member
The top member

ذكر
Instant Message : سرحان دايماً
عدد الرسائل : 2796
تاريخ الميلاد : 12/08/1987
العمر : 36
نقاط نقاط : 5753
النجوميه النجوميه : 1
الاسم : باسم على فوزى
القسم : microbiology-chemistry
تاريخ التسجيل : 02/11/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى